fredag 27 augusti 2010

Premiär för nya Hemtex!



I går öppnade Hemtex upp för sitt nya koncept. Vid en pressvisning i flaggskeppsbutiken på Götgatan i Stockholm berättade Erik Gumabon, vd för Hemtex, om kedjans förnyelse.

– Efter 37 år skriver vi ett nytt kapitel i Hemtex historia. Omställningen har tagit två år och vi har granskat varuflöde, logistik och organisation.  Nu kan vi presentera ett koncept som bottnar i vår kompetens och passion för textil, sa Erik Gumabon.


Borta hos nya Hemtex är hårda accessoarer och presentartiklar. Iden mån prylar finns kvar är det i form av produkter för badrummet och mjuka textila accessoarer.

Höstens accentfärg lila var flitigt representerad i utbudet, liksom klassiskt randiga och rutiga bäddset med knappförsedda örngott.

Borta är även riktiga lågpriskvaliteter som  påslakan för under hundralappen. Däremot satsar Hemtex fortsatt stort på omtyckta kvaliteter som percale och satin i bäddtextil.


Dukar, mattor och handdukar finns också kvar, som de gåsögemönstrade mattorna nedan, färgstämda i höstens svart/lila palett.


Som många andra inredningsaktörer inleder även Hemtex ett designsamarbete. Först ut är formkollektivet Oddbirds som inom kort kommer med en kollektion i kedjans butiker.

I nästa vecka visar bloggen en tjuvtitt på produkterna i formsamarbetet.


Förändringen av Hemtex sortimentet innebär även en ansiktslyftning av kedjans totalt 150 butiker i Sverige samt 37 butiker i Finland. Tanken är att kunden i kundvarvet ska få möjlighet att känna och ta på butikens textilier.

Trevlig och traditionell, lättnavigerad och tydlig är bloggens betyg efter att ha vandrat runt hos Hemtex på Götgatan.

Till premiärjippot hörde världens längsta trasmatta som ringlade ut ur butikens entré och fortsatte upp längs Skatteskrapans betongvägg. The sky is the limit, säger man ju.

Om Hemtex når dit efter många tuffa år låter vi i dagsläget vara osagt. Men att rensa i ett spretigt sortimentet och ta fasta på en stark textil tradition tycker bloggen är ett bra och välkommet grepp.

                                                                             http://www.hemtex.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar